Ontwikkelingen in de breedste zin van het woord, dat is waar we u graag in ontzorgen. Van initiatief tot en met de verkoop. Voor o.a. herontwikkeling, projectontwikkeling of transformaties. We voeren haalbaarheidsstudies en locatieonderzoeken uit, zetten massastudies op en zorgen we voor een duidelijke ontwikkelvisie. Met onze vasthoudendheid en jarenlange ervaring, durven we verder te gaan dan gestelde kaders, zetten we ons uitgebreide netwerk in waar nodig en zorgen we dat mogelijkheden optimaal benut worden. Met uiteraard uw belangen te allen tijde voorop. Geen ontwikkelvraagstuk te gek.

Alle expertise onder één dak

In samenwerking met de andere disciplines in Het Spanjaard hebben we alle expertise in huis om elke uitdaging aan te pakken. Als aanspreekpunt en sturend in het gehele proces, verzorgen wij o.a. het contact met betrokken partijen en instanties (zoals o.a. gemeenten, omwonenden en toekomstige gebruikers) en verzorgen we desgewenst de rapporten (stedenbouw, landschap, financieel) die nodig zijn om het plan te realiseren.

Wij brengen de uitgangspunten van de verschillende adviseurs samen in één overzichtelijk plan. Essentieel om de juiste beslissingen te kunnen nemen. Door ons vroegtijdig bij uw plannen te betrekken, hebben we tijdig een overzicht van al uw wensen en de mogelijkheden. Maximaal resultaat en minder concessies later in het traject.

Over ons Het Spanjaard 8

Herbestemmen van erf

Past het gebruik van uw perceel niet meer binnen de geldende bestemming? Betrek ons in een vroeg stadium bij uw plannen en wij denken graag met u mee om het maximale resultaat te behalen. Of dat voor u nu de financiële opbrengst is of optimaal woongeluk. Vaak is er meer mogelijk dan u denkt.

  • Monument
24

Functiewijziging van gebouw

Of u nu wilt gaan wonen in een voormalig winkelpand of een oude kerk wilt gaan gebruiken als kantoorpand; uw herbestemmingsplannen start u bij ons. Wij weten welke wegen u moet bewandelen om uw wensen te realiseren en ontzorgen u graag in dit omvangrijke proces van initiatief tot ontwerp of eventueel zelfs gebruik.

Is uw pand bestemd als monument? Dan gelden er andere regels dan voor reguliere gebouwen. Dat maakt de uitdaging wat ons betreft nóg interessanter. Elk project is uniek. Samen trots op het eindresultaat!

19 255 Herbestemming Pancratiuskerk Albergen 5

Voormalig agrarisch bouwwerk

Als een voormalig agrarisch bouwwerk niet meer actief gebruik wordt, kunt u de rechten hiervan op verschillende manieren benutten. De sloop levert zogenaamde sloopmeters op en herbestemmen voor een andere gebruiksfunctie behoort ook tot de mogelijkheden. We maken u graag wegwijs in de verschillende regelgevingen: Rood voor Rood, Schuur voor Schuur, Ruimte voor Ruimte, knooperf, vrijkomende agrarische bebouwing (VAB), etc. Wij denken graag met u mee om een weloverwogen keuze te maken in welk proces het beste bij uw situatie past.

Inmiddels hebben wij al voor vele opdrachtgevers bouwdromen gerealiseerd door middel van dit traject, hoe kunnen wij u helpen?

  • Rood-voor-rood
  • Schuur-voor-schuur
  • Ruimte-voor-ruimte
19 016 moderne schuurwoning rvr Tubbergen 2

Landgoederen

Het bestemmen of herinrichten van een landgoed is een vak apart. Het vraagt om maatwerk en doorzettingsvermogen. Er dient rekening te worden gehouden met landschappelijke inpassing, de positionering van de bebouwing en is er een bestemmingsplan nodig. Wij zorgen dat de gestelde voorwaarden helder zijn en dat uw plannen hieraan voldoen. Door ons vanaf het allereerste moment te betrekken bij uw ideeën, zorgen wij dat meteen met alle facetten rekening wordt gehouden. U wint tijd en voorkomt dubbele kosten.

14 033 19 135 erfinrichting woningen rijhal Enschede 6

Plan- en projectontwikkeling

Bij projectontwikkelingen op in- en uitbreidingslocaties met o.a. nieuwbouw woonwijken, bedrijfslocaties, appartementen, bedrijfspanden of centrumplannen, nemen wij de verschillende diensten uit handen. Wij ontzorgen en begeleiden u van A tot Z. Als uw persoonlijk adviseur houden wij het overzicht en bundelen wij alle facetten tot één overzichtelijk plan. Door onze jarenlange ervaring hebben wij inmiddels een uitgebreid netwerk opgebouwd. Hierdoor is het mogelijk snel en doeltreffend te schakelen richting o.a. gemeenten, instanties en andere betrokkenen. Maximaal ontzorgen is wat we doen. Uiteraard houden we u nauw betrokken!

12 145 Planontwikkeling De Esch Tubbergen