Over ons

We dromen graag hardop met u mee. Dromen over een klassieke woning of een modern bedrijfspand, een kleine verbouwing of een flink nieuwbouwproject. Wij helpen graag! Als het om bouwen gaat, moet iedereen zijn droom kunnen realiseren. Dat is onze missie. Samen trots op het eindresultaat!

Dit zijn wij

Building Design Architectuur werd in 1999 opgericht door Dinant Oude Lenferink. Het eenmansbedrijf groeide uit tot een ambitieuze organisatie met gedreven professionals.

Wij voelen ons thuis bij iedere architectuurstijl en schrikken niet terug van complexe vraagstukken. We werken in heel Nederland. Particulieren, aannemers, ontwikkelaars, woningstichtingen en gemeenten weten ons te vinden in Borne.

Persoonlijk, laagdrempelig, veelzijdig en betaalbaar. Onze nuchtere aanpak maakt het verschil. Samen met andere bedrijven in Het Spanjaard in Borne bieden wij integrale bouwkennis onder één dak.

17 102 bedrijfsverzamelgebouw spanjaard Borne 18
Over ons Dinant
Over ons eerste verdieping

Dit doen wij

Uw droom vertalen wij naar een haalbaar bouwplan. Dat doen we als nuchtere Twentenaren. Een professionele aanpak in begrijpelijke taal zonder opsmuk.

Samen met u werken we aan een ontwerp op maat, passend binnen de mogelijkheden. Omdat wonen een beleving is, uw hele leven lang. En omdat een bedrijfspand uw visitekaartje is. En omdat… We horen het graag van u!

1
Onze werkwijze in 10 stappen

Benieuwd hoe wij het proces van uw initiatief tot de uitvoering aanpakken? Aan de hand van een voorbeeldproject leggen we het graag aan u uit in 10 overzichtelijke stappen.

* 1 januari 2024 is de Wet Kwaliteitsborging, ook wel WKB genoemd, in werking getreden. Met de invoering van deze wetgeving vinden diverse veranderingen plaats in de bouwsector van Nederland. U leest hier meer over deze nieuwe wetgeving. De nieuwe wijzigingen zijn ook meegenomen in ons 10-stappenplan.


10 stappenplan

Integraal ontwerpen

Uw wensen bepalen de koers, wij loodsen u graag naar het mooiste eindresultaat! Building Design Architectuur heeft alles in huis om het complete ontwerpproces te verzorgen en het bouwproces te begeleiden.

Het begint met vroegtijdige afstemming tussen betrokken partijen. Hierdoor wordt tijdens de ruwbouw bijvoorbeeld al rekening gehouden met de verfijnde details uit het interieurontwerp. Constructieve uitdagingen worden op tijd uitgedacht. Dé manier om tijd en kosten te besparen.

Korte lijntjes zorgen voor optimale integratie van alle disciplines. Dit begint al bij het bespreken van uw programma van eisen. Eerst onderzoeken we de haalbaarheid, de plannen zijn nog eenvoudig aan te passen. Vervolgens worden de plannen uitgewerkt en keuzes worden definitief. Kwaliteit, kosten, planning en risico’s worden optimaal bewaakt.

Ook regelgeving heeft invloed op de mogelijkheden, zoals het bestemmingsplan of duurzaamheidseisen. Voor ons vanzelfsprekend, we zetten ons in voor een optimaal resultaat. Uw zorg nemen wij graag uit handen!

Over ons Integraal ontwerpen
IS UW BOUWPLAN AL CONCREET?

Met een reeds aanwezig ontwerp kunt u snel van start bij onze partner in het Spanjaard Bouwbureau Twente. Zij helpen u zonder tussenkomst van architect, projectleider of interieurontwerper met korte lijntjes richting de vergunningaanvraag.

Bouwbureau Twente

HET SPANJAARD - ONS THUIS

Building Design Architectuur is sinds 2018 gevestigd in Het Spanjaard in Borne. U vindt hier alles op het gebied van architectuur, interieurontwerp, verbouw, bouwbegeleiding, ruimtelijk advies, bouwtechniek, vastgoedontwikkeling en planstudies. Gebundelde kracht van samenwerkende bedrijven onder één dak.

Ons karakteristieke pand heeft een rijke historie. Hier huisde vanaf 1864 tot 1971 de directie van de roemruchte textielfabriek van de familie Spanjaard. Op het enorme terrein van zeven hectare verrees na het vertrek van de familie Spanjaard een complete woonwijk.

Met trots draagt ons pand nu de naam ‘Het Spanjaard’, het enige gebouw van de voormalige textielgigant dat intact is gebleven. Salomon Spanjaard maakte Borne groot in textiel. Zijn handelsgeest huist nog altijd volop in Het Spanjaard. Het is dé inspiratiebron voor ons ondernemerschap in bouwen en ontwikkelen.

Bij de renovatie is de sfeer van de voormalige textielfabriek bewaard gebleven. Kom het textielverleden herbeleven, welkom bij Het Spanjaard!

Het Spanjaard
Over ons Het Spanjaard 8
Over ons Het Spanjaard 7
17 102 bedrijfsverzamelgebouw spanjaard Borne 5
BEN JIJ ONZE NIEUWE COLLEGA?

Building Design Architectuur is een sterk groeiend bedrijf en geregeld op zoek naar versterking. Onze actuele vacatures vind je op onderstaande pagina.

Werken bij