Eigentijdse woning in Mook

Vrij wonen met een fantastisch uitzicht!

In Mook, het meest noordelijke puntje van Limburg, hebben we deze bijzondere landelijke woning ontworpen. Het concept bestaat uit twee schijven metselwerk met daartussen houten kopgevels.

Daarbij is de voorgevel voorzien van een smal verticaal accent waardoor de schijfwerking nog eens wordt versterkt. Hout voert hier echter de boventoon. Aan de achterzijde hebben de bewoners een fantastisch vergezicht over het heuvelachtige landschap. Om daar optimaal van te genieten, is de achtergevel voorzien van grote raampartijen.

In tegenstelling tot de voorgevel heeft het hout hier een ondergeschikt karakter en voert glas de boventoon. Het bijgebouw is daarnaast zo ontworpen dat het uitzicht maximaal kan worden genoten en het metselwerk op de hoeken zichtbaar blijft.

Ideologie

Je bouwt voor het leven. Iedereen streeft daarin zijn eigen idealen na, of het een klein huis, riante villa of utiliteitsbouw is. De tijd en ruimte die je besteedt en de beslissingen die je in dat proces neemt om de mogelijkheden goed te benutten hebben daar veel invloed op. Je moet kennis van zaken en de nodige ervaring hebben zodat je goed weet wat wel en niet kan. Bouwen gaat over realiseren van dromen. Wij geloven dat iedereen zijn eigen idee moet kunnen realiseren als het om bouwen gaat.

Wilt u ook uw eigen idee kunnen realiseren met Building Design Architectuur? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op