Eigentijdse rietgedekte woning

Voor onze opdrachtgever hebben wij een vrijstaande woning ontworpen op Erve Sprinkelaer in Apeldoorn. De woning is gebouwd volgens de houtskeletbouw methode. Door de prefab elementen wordt de bouwtijd aanzienlijk verkort. De woning heeft een fraaie gerende kap wat kenmerkend is voor de recente "eigentijdse architectuur".

Het overstek heeft tevens een zonwerende functie. De kap heeft een zadeldak vorm en is rietgedekt. De buitenwanden zijn opgetrokken in metselwerk en worden wit gekeimd. Voor de garage en het overdekt terras is potdekselwerk gebruikt, wat een mooi contrast geeft met het witte keimwerk.

Het eigentijdse karakter van de woning wordt aan de voorgevel versterkt door de bijzondere raampartij op de eerste verdieping en zolder. Door de verticale belijning ontstaat er een verbintenis tussen de twee verdiepingen, wat goed past bij het horizontale - met gepatineerd zink beklede - bloemkozijn op de begane grond.

Ideologie

Je bouwt voor het leven. Iedereen streeft daarin zijn eigen idealen na, of het een klein huis, riante villa of utiliteitsbouw is. De tijd en ruimte die je besteedt en de beslissingen die je in dat proces neemt om de mogelijkheden goed te benutten hebben daar veel invloed op. Je moet kennis van zaken en de nodige ervaring hebben zodat je goed weet wat wel en niet kan. Bouwen gaat over realiseren van dromen. Wij geloven dat iedereen zijn eigen idee moet kunnen realiseren als het om bouwen gaat.

Wilt u ook uw eigen idee kunnen realiseren met Building Design Architectuur? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op