Project 18-243

Moderne schuurwoning mogelijk door rood-voor-rood

Exterieur

In het buitengebied van een Twents dorp komt deze landelijke woning als onderdeel van een nieuw erf. De gevel die is opgetrokken uit natuursteen en geeft deze bijzondere woning een robuust uiterlijk en tegelijkertijd een bijzonder karakter.

De grote glasvlakken op de benedenverdieping zijn gekoppeld aan de woonvertrekken. Die zijn allen gesitueerd aan de tuinzijde en volledig georiënteerd op de royale tuin. Aan de (gemeenschappelijke) erfzijde heeft de woning daarentegen een meer besloten karakter.

Het perceel maakt onderdeel uit van een voormalig agrarisch erf, waarvoor wij in 2018 een bestemminsplanwijziging hebben verzorgd. Dit bestemmingsplan voorzag in de sloop van meer dan 3000m2 aan landschap ontsierende bedrijfsgebouwen en splitsing van de bestaande bedrijfswoning in twee wooneenheden. Door de toegepaste rood-voor-rood regeling is bouwrecht verkregen, wat twee extra woonkavels mogelijk heeft gemaakt. Het perceel waarop deze woning gebouwd is, betreft één van de twee nieuwe bouwkavels. Als onderdeel van het bestemmingsplan is een ruimtelijk kwaliteitsplan opgesteld. Door de landschapsinpassing van het erf is er sprak van een aanzienlijke verbetering van de ruimtelijke kwaliteit.

Benieuwd naar de naastgelegen woning, bekijk het hier: Saksische woning mogelijk door rood-voor-rood

10 stappenplan

Benieuwd hoe wij het proces van uw initiatief tot de uitvoering aanpakken? Aan de hand van een voorbeeldproject leggen we het graag aan u uit in 10 overzichtelijke stappen.

10 stappenplan