Renovatie en moderne uitbreiding in Oldenzaal

Gelegen op steenworp afstand van het Oldenzaalse centrum, is dit perceel van 2400m2 echt "uniek" te noemen. In de van origine groene wijk is dit perceel omringd door hoge bomen, dichte struikgewassen en kleurrijke heesterbeplantingen. Hoewel het exterieur van de bestaande woning grondig wordt aangepakt, is de esthetische ingreep beperkt: de opdrachtgevers waren erg gecharmeerd van de stijl-karakteristieken, dus het behoud daarvan vormde een uitgangspunt.
Om toch het gewenste programma te kunnen onderbrengen is aan de woning een moderne, ronde uitbreiding ontworpen welke is geïnspireerd op de ronde vorm van de kavel. Door het contrast op te zoeken met het bestaande gebouw zijn de verschillende bouwperiodes van de afzonderlijke bouwdelen duidelijk afleesbaar. De uitbreiding is daarnaast bewust vormgegeven als een laag en ondergeschikt volume waardoor het een ingetogen karakter krijgt en respectvol reageert op de bestaande woning. Door toepassing van een groendak wordt het maaiveld als het ware opgetild en het programma eronder geschoven. Extra bijzonder is het constructieve gebogen glas waardoor kolommen overbodig zijn geworden. Dit zorgt voor een uniek panoramisch uitzicht over de groene oase buiten.

Ideologie

Je bouwt voor het leven. Iedereen streeft daarin zijn eigen idealen na, of het een klein huis, riante villa of utiliteitsbouw is. De tijd en ruimte die je besteedt en de beslissingen die je in dat proces neemt om de mogelijkheden goed te benutten hebben daar veel invloed op. Je moet kennis van zaken en de nodige ervaring hebben zodat je goed weet wat wel en niet kan. Bouwen gaat over realiseren van dromen. Wij geloven dat iedereen zijn eigen idee moet kunnen realiseren als het om bouwen gaat.

Wilt u ook uw eigen idee kunnen realiseren met Building Design Architectuur? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Bekijk meer projecten met

Modern Architectuur Verbouw Vrijstaand Oldenzaal