Renovatie en moderne uitbreiding in Oldenzaal

Gelegen op steenworp afstand van het Oldenzaalse centrum, is dit perceel van 2400m2 echt "uniek" te noemen. In de van origine groene wijk is dit perceel omringd door hoge bomen, dichte struikgewassen en kleurrijke heesterbeplantingen. Hoewel het exterieur van de bestaande woning grondig wordt aangepakt, is de esthetische ingreep beperkt: de opdrachtgevers waren erg gecharmeerd van de stijl-karakteristieken, dus het behoud daarvan vormde een uitgangspunt.
Om toch het gewenste programma te kunnen onderbrengen is aan de woning een moderne, ronde uitbreiding ontworpen welke is geïnspireerd op de ronde vorm van de kavel. Door het contrast op te zoeken met het bestaande gebouw zijn de verschillende bouwperiodes van de afzonderlijke bouwdelen duidelijk afleesbaar. De uitbreiding is daarnaast bewust vormgegeven als een laag en ondergeschikt volume waardoor het een ingetogen karakter krijgt en respectvol reageert op de bestaande woning. Door toepassing van een groendak wordt het maaiveld als het ware opgetild en het programma eronder geschoven. Extra bijzonder is het constructieve gebogen glas waardoor kolommen overbodig zijn geworden. Dit zorgt voor een uniek panoramisch uitzicht over de groene oase buiten.

Waarden

Building Design Architectuur maakt verwachtingen concreet en zet door om het maximaal haalbare te bereiken in de projecten die mensen ons toevertrouwen. Dit doen wij door middel van vier kernwaarden:

  • Veelzijdigheid (Variatie in kennis en ontwerp, breed in disciplines en ervaring, de regels kennen, flexibel zijn)
  • Doorzettingsvermogen (Niet opgeven, oplossingsgericht, aanpassingsvermogen)
  • Doelgerichtheid (Concreet, resultaat halen, verwachtingen inlossen, recht door zee, inventief)
  • Betrokkenheid (Actief, inlevingsvermogen, communiceren, verantwoordelijkheid nemen, trots zijn)

Kunt u zich vinden in de waarden van Building Design Architectuur?

Neem contact op

Bekijk meer projecten met

Modern Architectuur Verbouw Vrijstaand Oldenzaal