Moderne woning in Enschede

Deze bouwkavel van onze opdrachtgevers op plan ’t Vaneker is een echt bosperceel en heeft een karakteristieke wigvorm. Aan de brede (voor)zijde daarvan is een grote groep bomen gelegen waar de oprit op natuurlijke wijze tussendoor meandert. De smalle achterzijde van het perceel daarentegen biedt een fabuleus uitzicht op een enorme vijver. De woning is als maatpak ontworpen op de kavel en neemt net als het perceel een wigvorm aan. Het concept bestaat uit twee eenvoudige volumes die in elkaar grijpen: één met een hellend dak en één met een plat dak. Omdat de dakrand in kleur contrasteert met het overige ingetogen kleurgebruik, wordt dat concept visueel nog eens versterkt. De entree is centraal gesitueerd waar de twee volumes elkaar kruisen. De dakvorm is gekozen vanuit energetisch oogpunt en wordt functioneel gebruikt voor het plaatsen van zonnepanelen. Op dit dak passen daarom met gemak 80 tot 90 zonnepanelen! Door het natuurlijke kleurenpalet gaat deze woning bijna ongemerkt op in zijn omgeving.

Visie en missie

We zien dat de kansen en mogelijkheden niet altijd benut worden bij het ontwikkelen van bouwprojecten. Mensen zijn zich hier niet altijd van bewust. Soms moet je, om het maximale te bereiken, voor je belangen vechten, niet opgeven en je tanden laten zien. Als je dan op ondersteuning kunt rekenen van een partij die je vertelt hoe het in elkaar zit en die je een helder beeld geeft van de situatie, dan kun je het project realiseren.

Building Design Architectuur zet ideeën of wensen om in een resultaat waar we samen trots op kunnen zijn!

Kunt u zich vinden in de visie en missie van Building Design Architectuur?

Neem dan contact met ons op!

Neem contact op