Kubistische woning in Almelo

Een modern levensloopbestendig ontwerp

Voor een locatie aan de rand van Almelo hebben wij deze kubistische woning ontworpen. Deze geliefde bouwstijl valt binnen de moderne architectuur. Het kubisme is duidelijk herkenbaar door strakke bouwvolumes met grote transparante vlakken en een sterke belijning die zuiver met elkaar in verhouding staan.

Omdat dit ontwerp levensloopbestendig moest worden is gekozen voor één bouwlaag welke wordt benadrukt door een witte horizontale belijning die overkoepelend alle vertrekken met elkaar verbindt. Esthetisch geeft het metselwerk een mooi contrast met de wit gestucte gevels. De woonkeuken heeft een centrale plek gekregen in de woning en worden benadrukt door het hogere dak wat lijkt te zweven op een horizontale glaspartij. Vanuit verschillende ruimten is de tuin aan de achterzijde bereikbaar via grote schuifdeuren.

Waarden

Building Design Architectuur maakt verwachtingen concreet en zet door om het maximaal haalbare te bereiken in de projecten die mensen ons toevertrouwen. Dit doen wij door middel van vier kernwaarden:

  • Veelzijdigheid (Variatie in kennis en ontwerp, breed in disciplines en ervaring, de regels kennen, flexibel zijn)
  • Doorzettingsvermogen (Niet opgeven, oplossingsgericht, aanpassingsvermogen)
  • Doelgerichtheid (Concreet, resultaat halen, verwachtingen inlossen, recht door zee, inventief)
  • Betrokkenheid (Actief, inlevingsvermogen, communiceren, verantwoordelijkheid nemen, trots zijn)

Kunt u zich vinden in de waarden van Building Design Architectuur?

Neem contact op

Bekijk meer projecten met

Kubistisch Architectuur Vrijstaand Stucwerk Almelo