Project 19-204

Transformatie bedrijfsgebouw Albergen

Het proces

Voor Bouwbedrijf B&K uit Albergen hebben wij dit fantastische ontwerp mogen maken. En het bijzondere is dat zo op het eerste gezicht niet valt af te lezen dat het hier gaat om een transformatie van een bestaande, grijze bedrijfshal.

Facts & Figures
BVO
Bouwjaar
2021
Disciplines
Exterieurontwerp
Technische uitwerking

Exterieur

Wie vanuit Zenderen Albergen binnen rijdt zal het opvallende gebouw niet ontgaan. Het geeft het dorp aan de zuidkant een mooie entree. Het ontwerp is modern en met het flauwe dak vormt deze schuurtypologie een naadloze overgang tussen het landelijke gebied en het dorp en vice versa. De bestaande hal heeft een flinke metamorfose ondergaan en vooraan is het nieuwe kantoor. Precies in de bocht is de nieuwe entree, als knipoog naar de Zenderseweg die daar vroeger rechtdoor heeft gelopen. Dat was immers de oorspronkelijke route richting het dorp.

Als bouwbedrijf heeft B&K laten zien waar ze goed in zijn: bouwen. En dat is bijvoorbeeld te zien door de combinatie van verschillende materialen. Zo bestaat de nieuwe gevel uit metaal, het kantoor volledig uit glas en zal de entree worden omkaderd met hout.