Project 06-165

Wonen in Dudok Stijl

Exterieur

De architectuur van deze expressieve woning in Dudok stijl is geïnspireerd op de beroemde Hilversumse architect Willem Dudok en geheel in zijn stijl gebouwd.

Specifieke details, typisch Dudok stijl
De kenmerkende Dudok stijl is terug te vinden in de detaillering. Tussen grote raampartijen zijn donkere stucwerk vlakken aangebracht. De woning is opgetrokken uit een strakke heldergele gevelsteen en in halfsteensverband vermetseld. Typisch Dudok stijl. De kozijnen liggen verdiept in het metselwerk. De linkergevel bestaat uit een groot vlak van glazen bouwstenen. Dit vlak loopt over meerdere verdiepingen omhoog. De onder aansluiting van de kozijnen wordt gevormd door een strakke strook kunststeen.
Een ander opvallend detail van deze Dudok stijl is het dak met grote overstekken wat op een zeer ranke wijze is uitgevoerd. Alle betimmering en overstekken zijn vervaardig met een vlakke plaat. Het dak is voorzien van een zwarte vlakke pan, aangebracht in halfsteens verband.

Bijzondere Dudok stijl elementen

Een echte blikvanger van deze Dudok stijl woning is de hoge entree, met een grote vide. Hierin is een adembenemende natuursteen trap geplaatst met zwevende treden. De trap loopt voor de glazen bouwstenen langs naar de zolder. Een bijzonder mooie combinatie.
Aan de tuinzijde bevindt zich de overdekte veranda. De veranda heeft een beweegbaar lamellen systeem dat zo afgesteld kan worden dat er veel daglicht in de woning kan komen. Desgewenst kunnen de lamellen ook dichtgezet worden, zodat het zelfs in de regen het hier aangenaam vertoeven is. Zowel de luifel boven de voordeur en de veranda zijn constructief dusdanig uitgevoerd dat er geen ondersteuning aanwezig is, een typisch kenmerk van de Dudok stijl.

10 stappenplan

Benieuwd hoe wij het proces van uw initiatief tot de uitvoering aanpakken? Aan de hand van een voorbeeldproject leggen we het graag aan u uit in 10 overzichtelijke stappen.

10 stappenplan