Project 22-199

Warm en luxe interieurontwerp appartement

Interieur

Onze opdrachtgever werden verliefd op dit appartement door de fantastische oriëntatie met uitzicht op de IJssel en het buitengebied van de stad. De grote glaspartijen die langs de volledige lengte van het appartement lopen, maken dat vanuit iedere verblijfsruimte van dit uitzicht genoten kan worden. De oorspronkelijke indeling is aangepast om een optimale indeling te maken naar de wensen van de opdrachtgever.

De twee belangrijkste en grootste ruimten in het appartement bestaan uit één grote woonruimte met open keuken en één grote slaapkamer, waar je bijna zou kunnen wonen als in een hotelsuite. Het appartement is van alle gemakken voorzien waarbij bewust de openheid van de ruimten is gewaarborgd. Tegelijkertijd is het gelukt beschutte zones te creëren waar de bewoner behoefte aan had. In de grote woonruimte is er een lange kastenwand die over de volledige lengte van 2 wanden van de leefruimte, deels dicht, deels open, deels hoog, deels laag, strekt. Deze zorgt voor alle nodige opbergruimte en voorzieningen. Los daarvan staan het kookeiland en een halfopen roomdivider als twee eyecatchers in de ruimte. Om het uitzicht niet te belemmeren is de roomdivider haaks op de gevel geplaatst en als een luchtig los element vormgegeven.

In de grote slaapkamer zijn het bed en bad geïntegreerd tot één gebaar in de ruimte waaromheen gelopen kan worden. Zowel vanuit het bed als vanuit het bad heeft men uitzicht op de IJssel. De achterwand van het bed is warm bekleed en deze bekleding loopt door over het plafond, wat het geheel een gevoel van geborgenheid geeft.

Het interieur heeft een ultiem warme uitstraling, door de basis van vooral bruine tinten. Het contrast tussen donker en licht maakt het geheel spannend. Het appartement kent een dichte kant (inpandig) en een open kant (gevelzijde met veel daglicht). Om het effect van het licht te versterken is ook het verloop van de kleuren gekozen van donker aan de inpandige kant en de lichte kleuren dichter bij de gevel. De gekozen materialen, het zachte houtdecor op de vloer, het warme notenhout en het textiel behang, geven het appartement een aangename ingetogen luxe uitstraling. Het levendige marmer en her en der wandbehang met natuurlijke taferelen zorgen voor decoratieve accenten in het interieur.

10 stappenplan

Benieuwd hoe wij het proces van uw initiatief tot de uitvoering aanpakken? Aan de hand van een voorbeeldproject leggen we het graag aan u uit in 10 overzichtelijke stappen.

10 stappenplan