Project 19-058

Moderne woning

Exterieur

Deze bouwkavel van onze opdrachtgevers op plan ’t Vaneker is een echt bosperceel en heeft een karakteristieke wigvorm. Aan de brede (voor)zijde daarvan is een grote groep bomen gelegen waar de oprit op natuurlijke wijze tussendoor meandert. De smalle achterzijde van het perceel daarentegen biedt een fabuleus uitzicht op een enorme vijver. De woning is als maatpak ontworpen op de kavel en neemt net als het perceel een wigvorm aan. Het concept bestaat uit twee eenvoudige volumes die in elkaar grijpen: één met een hellend dak en één met een plat dak. Omdat de dakrand in kleur contrasteert met het overige ingetogen kleurgebruik, wordt dat concept visueel nog eens versterkt. De entree is centraal gesitueerd waar de twee volumes elkaar kruisen. De dakvorm is gekozen vanuit energetisch oogpunt en wordt functioneel gebruikt voor het plaatsen van zonnepanelen. Op dit dak passen daarom met gemak 80 tot 90 zonnepanelen! Door het natuurlijke kleurenpalet gaat deze woning bijna ongemerkt op in zijn omgeving.

10 stappenplan

Benieuwd hoe wij proces van uw initiatief tot de uitvoering aanpakken? Aan de hand van een voorbeeldproject leggen we het graag aan u uit in 10 overzichtelijke stappen.

10 stappenplan