Project 08-107

Landelijke architectuur

Exterieur

Deze woning is gelegen in het buitengebied van een Twents dorp. Het ruime perceel waarop de woning is gebouwd, is uitermate geschikt voor een woning in landelijke architectuur. Door de combinatie van natuurlijke bouwmaterialen en de inrichting van het omliggende terrein komt de landelijke architectuur goed tot haar recht.

Kleuren en materialen dragen bij aan de landelijke architectuur.
Door de evenwichtige keuze van materialen en kleuren, ontstaat dat landelijke geheel, dat aansluit op de architectuur die de bewoners voor ogen hadden. Vooral de combinatie van riet met dakpannen draagt hieraan bij. Ook de overige detaillering, zoals de robuuste gemetselde kolommen, de cementplint en de luiken, vertegenwoordigen de typische landelijke architectuur. Verder zorgen de donkere houten geveldelen voor een contrastrijk geheel in combinatie met het rieten dak.

Landelijke architectuur haalt buiten naar binnen
Door toepassing van grote glazen puien tot op vloerniveau komt er veel daglicht binnen in de verblijfsruimten. Een ander voordeel van de hoge glasvlakken is dat er een verbinding met de omgeving ontstaat. Zo haal je de landelijke sfeer door de architectuur naar binnen in de woning.

Landelijke architectuur in combinatie met ruim opgezette indeling
De woning beschikt over een ruime woonkamer en een grote woonkeuken. Door het overdekte terras aan de zijkant van de woning ontstaat er een open verbinding met de ruime tuin. Hierdoor komt de landelijke architectuur nog meer tot zijn recht. Op de verdieping bevindt zich een ruime vide en ook de slaapkamers bieden veel ruimte door de dakkapellen die strak zijn uitgesneden uit de rieten kap.

10 stappenplan

Benieuwd hoe wij het proces van uw initiatief tot de uitvoering aanpakken? Aan de hand van een voorbeeldproject leggen we het graag aan u uit in 10 overzichtelijke stappen.

10 stappenplan