Project 16-080

Exclusieve woning in Frank Lloyd Wright stijl

Exterieur

Deze riante villa vormt een moderne vertaling van de Amerikaanse Prairie-stijl. Deze stijl kreeg eind 19e/begin 20ste eeuw vooral bekendheid door de woningen die architect Frank Lloyd Wright heeft ontworpen. De samengestelde volumes zijn divers van vorm en worden bij elkaar gehouden door de verschillende dakvlakken met kenmerkende horizontale belijningen. De entree wordt benadrukt door twee zuilen en vormt het belangrijkste element in de voorgevel. Het metselwerk waarin deze is uitgevoerd, is als een rode draad opgenomen in de plint van de woning, de tuinmuren en als basis voor het bijgebouw. De ruime veranda is geschakeld aan de woning en biedt een buitengewoon prachtig uitzicht op de fraai ingerichte tuin.

Interieur

Hoewel de architectuur van deze villa doet denken aan de stijl van Frank Lloyd Wright, heeft het interieur een duidelijk modernere en eigentijdse uitstraling.

De vormen zijn strak en de contrasten scherper. Het naturel eikenhout in al het maatwerk zorgt voor de warme en natuurlijke touch en de donkere accenten geven het een chique twist. “Licht en lucht” zijn kenmerkend voor dit frisse en aangename interieur.

10 stappenplan

Benieuwd hoe wij het proces van uw initiatief tot de uitvoering aanpakken? Aan de hand van een voorbeeldproject leggen we het graag aan u uit in 10 overzichtelijke stappen.

10 stappenplan