Project 16-033

Eigentijdse jaren 30 woning

Exterieur

Een woning met een uitdagend karakter

Een eigen identiteit, uitdagend en van deze tijd. Het zijn een aantal kenmerken van de eigentijdse architectuur. Deze vrijstaande woning is daar een goed voorbeeld van. Wat direct opvalt is de compositie van kleur- en textuurvlakken, waaraan de woning haar unieke uitstraling dankt.
De hele woning is doordacht opgezet vanuit een strakke basisvorm met stolpkap. Niets wordt aan het toeval overgelaten. De entree wordt benadrukt met doorgetrokken verticale lijnen, gevormd door metselwerk dat als het ware uit de woning steekt. De gevels bestaan uit hout, stucwerk en een lang formaat baksteen, welke op speelse wijze met elkaar worden afgewisseld. De uitbouw aan de tuinzijde is over de gehele breedte doorgetrokken waardoor een fraai overdekt terras ontstaat. Hier en ook bij de entree zijn horizontale houten lamellen als zonwering geplaatst. De woning is in detail origineel maar harmonieus als geheel.

10 stappenplan

Benieuwd hoe wij het proces van uw initiatief tot de uitvoering aanpakken? Aan de hand van een voorbeeldproject leggen we het graag aan u uit in 10 overzichtelijke stappen.

10 stappenplan