Project 14-161

Eigentijdse twee-onder-een-kapwoning

Exterieur

Wat direct opvalt aan deze twee-onder-een-kapwoning is het speelse karakter. De bouwvorm is een efficiënte basisvorm uitgevoerd met een zadeldak.

Echter is op originele wijze een uniek ontwerp gecreëerd wat door de moderne materiaalkeuzes en duurzame toepassingen binnen de eigentijdse architectuur valt. Het woningontwerp bestaat uit twee eenduidige hoofdvormen die terugspringend zijn geordend. Er is een samenhang in de gekozen gevelmaterialen maar met een verschillende gevelindeling.

De gekozen kleuren en materialen versterken zowel de eigen identiteit als de harmonie. In de aanbouw zijn ook duidelijke verschillen in vorm en indeling waarin o.a. bergruimte en een (terras)overkapping zijn opgenomen, welke ondergeschikt zijn ingepast in het ontwerp. De doorlopende entree, doorgetrokken kozijnen en de toegepaste zonnepanelen dragen als losse elementen ook bij aan het uitgangspunt van dit woningontwerp.

10 stappenplan

Benieuwd hoe wij het proces van uw initiatief tot de uitvoering aanpakken? Aan de hand van een voorbeeldproject leggen we het graag aan u uit in 10 overzichtelijke stappen.

10 stappenplan