Project 20-050

Restyle kantoorgebouw Weerselo

Het proces

Het kantoorgedeelte van dit bedrijf leek in de oude situatie onbeduidend ten opzichte van de grote productiehal erachter. Door ruimtegebrek ontstond de wens voor een groter kantoor; de uitgelezen kans om iets moois neer te zetten.

Facts & Figures
Bouwjaar
2021
Disciplines
Exterieurontwerp
Interieurontwerp
Technische uitwerking
Bouwbegeleiding
Interieur

Omdat dit bedrijf veel met staal werkt, komt dat terug in het ontwerp. Het in de basis zeer minimalistische stoere interieur, gaat leven door de karaktervolle afwerkingen in blauwstaal, met hout op de vloer als warme tegenhanger. Ons lichtplan versterkt het ontwerp door de speelsheid die de verlichting brengt in het kantoor. Strakke lichtlijnen die variƫren in hoogte en onderlinge afstand zijn daar een goed voorbeeld van en brengen de nodige sfeer in de verkeersruimte van het kantoor.

Exterieur

Het nieuwe kantoor geeft het geheel een nieuw gezicht en bovendien een sterk en stoer karakter. De vorm ervan is een voortzetting van de vormlijnen in het dak van de hal, waardoor eenheid ontstaat. De architectuur van het nieuwe deel is echter wel degelijk van een ander kaliber en zorgt echt voor het visitekaartje van het bedrijf. De vorm wordt strak aangezet door de suggestie van een wit blad dat het, nu veel opener en transparanter, kantoor omhult en dat aan de zijkant ingesneden wordt door een geweldige pui dat doorloopt in het dak. Het is deze hoek met de voorgevel die naderend vanaf de straat een echte eyecatcher wordt. Maar ook binnen zorgt de grote pui met het trappenhuis voor een wow-effect met een zee van licht die het kantoor binnen dringt. Het exterieur en het interieur zijn integraal ontworpen en versterken elkaar.