Project 20-086

Renovatie en moderne uitbreiding

Interieur

Waar in het exterieur de karakteristieke elementen bewaard blijven, wordt het interieur in alle opzichten helemaal van deze tijd. Het bestaande deel en de nieuwe aanbouw worden samengebracht tot een prachtig geheel. Zo zorgt de warme, houten parketvloer die van het bestaande woonhuis doorloopt in de nieuwe aanbouw, samen met de centraal gepositioneerde haard voor een perfecte verbinding.

Het interieur is kleurrijk en gedurfd door de gewaagde materiaalkeuzes en kunstobjecten. Maar tegelijkertijd ook chique door de luxueuze, glanzende voorwerpen. De kasten en vaste interieurelementen zijn allen op maat gemaakt en subtiel verwerkt in of tegen de wanden. Dit zorgt voor rust in de woning, waardoor de andere interessante elementen meer naar voren komen. De uitbouw aan de achterzijde biedt zee├źn van ruimte op de begane grond. De bijzondere ronding in de pui aan de achterzijde, geeft een panorama view die het contact met de tuin aanzienlijk versterkt. De kelder, die zich onder deze aanbouw bevindt, biedt ruimte voor een patio met jacuzzi, een wellness, bar, fitness en een gastenverblijf.

Exterieur

In de van origine groene wijk is dit perceel omringd door hoge bomen, dichte struikgewassen en kleurrijke heesterbeplantingen. Hoewel het exterieur van de bestaande woning grondig wordt aangepakt, is de esthetische ingreep beperkt: de opdrachtgevers waren erg gecharmeerd van de stijl-karakteristieken, dus het behoud daarvan vormde een uitgangspunt.
Om toch het gewenste programma te kunnen onderbrengen is aan de woning een moderne, ronde uitbreiding ontworpen welke is geïnspireerd op de ronde vorm van de kavel. Door het contrast op te zoeken met het bestaande gebouw zijn de verschillende bouwperiodes van de afzonderlijke bouwdelen duidelijk afleesbaar. De uitbreiding is daarnaast bewust vormgegeven als een laag en ondergeschikt volume waardoor het een ingetogen karakter krijgt en respectvol reageert op de bestaande woning. Door toepassing van een groendak wordt het maaiveld als het ware opgetild en het programma eronder geschoven. Extra bijzonder is het constructieve gebogen glas waardoor kolommen overbodig zijn geworden. Dit zorgt voor een uniek panoramisch uitzicht over de groene oase buiten.

10 stappenplan

Benieuwd hoe wij proces van uw initiatief tot de uitvoering aanpakken? Aan de hand van een voorbeeldproject leggen we het graag aan u uit in 10 overzichtelijke stappen.

10 stappenplan