Project 15-109

Nieuwbouw en uitbreiding bedrijfspand Almelo

Het proces

Op een markante locatie aan de Sluiskade Noordzijde in Almelo bevindt zich een van de vestigingen van Witzand Bouwmaterialen, welke is gespecialiseerd in hout en bewerkingen. Om de bedrijfsvoering te optimaliseren is voor deze vestiging gekozen voor nieuwbouw en uitbreiding van de bedrijfspanden.

Hiervoor is destijds een prijsvraag uitgeschreven, waarbij onze presentatie enthousiast is ontvangen. Vanuit de wensen van Witzand Bouwmaterialen is een ontwerp gemaakt dat is getoetst op aspecten zoals kwaliteit, functionaliteit, onderhoudsvriendelijkheid, toekomstwaarde, realisatie en (financiƫle) haalbaarheid. De nieuwbouw bestaat uit onder andere kantoren, vergaderruimten, een 'bouwmarkt', magazijn en opslagloods.

Op het dak zijn meer dan 700 PV panelen geplaatst, tezamen met een duurzaam infiltratiesysteem. Het nieuwe duurzame pand is gebouwd onder het Breeam certificaat, wat mede mogelijk is gemaakt door een bijdrage vanuit de regeling Duurzame energieopwekking en energiebesparing van de Provincie Overijssel. Wat het ontwerp betreft zijn de kapvormen de verbindende elementen tussen nieuw en bestaand. De openheid van het pand is een belangrijk uitgangspunt in het (interieur)ontwerp.

Facts & Figures
Bouwjaar
2016
Disciplines
Exterieurontwerp
Technische uitwerking
Interieur

Exterieur