Project 21-197

Herinrichting kantoor adviesbureau

Het proces

Voor een ingenieursadviesbureau hebben wij een kantoor in een bijzonder gevormd pand heringericht. De bestaande plattegrond met twee halfronde vleugels en kleine gesloten kantoren paste niet bij de werkwijze en de bedrijfscultuur van onze opdrachtgever. We hebben de belijning van de ronde vleugels gebruikt om een open en een halfopen kantoorruimte te oriƫnteren richting de buitengevels. De spreek-en kantinetafels zijn gericht op een centraal multifunctioneel ontvangstgebied. Dit gebied is letterlijk en figuurlijk een oase geworden. Hier komt men samen voor ontspanning, rust of informele ontmoeting. Zowel de indeling van de ruimte met interieurelementen, als het kleur- en materiaalgebruik is gericht op het biofiel ontwerpen, waarbij natuurlijke elementen worden toegevoegd aan een gebouwde omgeving.

Het biofiel ontwerpen leidt er niet alleen toe dat op beperkte oppervlakte verschillende ruimtesferen en functies gecombineerd kunnen worden op een aangename manier, maar het past ook erg goed bij de duurzaamheidsidealen van het bedrijf.

Facts & Figures
Bouwjaar
2022
Disciplines
Interieurontwerp
Interieur