Nieuws van 25 oktober

Woonmaand: The Big 5 op interieurgebied. Oktober was de woonmaand! In deze maand hebben wij u via onze social media kanalen kennis laten maken met 'The big 5' op interieurgebied. Hierin hebben we 5 belangrijke elementen uitgelicht voor een samenhangend, sfeervol en passend interieur. In deze blog leest u het nog eens terug!

Woonmaand: The Big 5 op interieurgebied.

The Big 5:

Kleur

Levendige tinten, kalmerende tonen of contrasterende kleuren. Bewust en onbewust spelen kleuren een belangrijke rol in ons dagelijks leven. Niet alleen heeft het invloed op onze stemming en bepaalt het of we iets mooi vinden of niet, het kan ook onze perceptie van een ruimte beïnvloeden. Om hier een voorbeeld van te geven hebben we gespeeld met de kleuren van de muren en het plafond in deze ruimte. Ziet u de verschillen in sfeer, stijl en geborgenheid die het oplevert?

Het effect van kleur in de woonkamer

Textuur

Textuur, een belangrijk onderdeel in de sfeerbepaling van het interieur. Bij textuur gaat het er niet alleen om hoe het materiaal aanvoelt, maar ook het visuele aspect van een materiaal draagt bij aan de uitstraling van een woning. Texturen zijn dan ook door de gehele woning terug te vinden en toe te voegen. Niet alleen in de stoffering van meubelen maar bijvoorbeeld ook op de wanden en vloeren heb je met verschillende texturen te maken. Bij het presentatiemoment van onze interieurontwerpen zorgen we er dan ook altijd voor dat we de juiste samples van materialen erbij hebben, zodat de opdrachtgever de textuur kan zien en voelen om een goed totaalbeeld van het ontwerp te krijgen.

Staaltjes interieurontwerp 'Textuur'

Verlichting

Creëer een sfeer waar u zich op ieder tijdstip van de dag prettig bij voelt. Basisverlichting, functionele verlichting, sfeerverlichting, accentverlichting en decoratieve verlichting. Er zijn vele soorten verlichting, allen met een verschillend doel en een eigen bijdrage aan het geheel. Maar hoe kiest u voor de juiste verlichting die zorgt voor de gewenste hoeveelheid licht, past in het interieur en ook nog stijlvol oogt? In een verlichtingsplan gaan we samen aan de slag met de verlichting van uw woning. We beginnen bij de basis en breiden dit verder uit. Waar heeft u licht nodig en waar durft u voor een echte eyecatcher te gaan?

Niet alleen heeft de verlichting van binnenshuis effect op het interieur, ook buitenshuis werkt het door op het sfeerbeeld. In combinatie met buitenverlichting, dat natuurlijk bovenal vele praktische voordelen heeft, maakt het ook het beeld in de avond helemaal compleet.

Verlichting aan_uit

Natuur

The big 5 op interieurgebied: Natuur! Verbinding met de natuur, een basisbehoefte met een groot effect op ons welbevinden en welzijn. Buiten naar binnen halen en andersom is dan ook een steeds belangrijker wordend aspect op interieurgebied. Het is één van de drijvende krachten achter een interieurontwerp geworden. Tegenwoordig laten we de natuur niet meer alleen binnen door de openslaande deuren open te doen en de frisse buitenlucht naar binnen te laten. We laten het steeds verder doordringen tot in onze slaapkamers, badkamers en kantoren. De badkamer is geen badkamer meer, maar een heuse wellnessruimte met tropische planten en watervallen als douches. De woonkamer, de keuken en de serre smelten samen tot een open tuinkamer waarvan de hele wand open te schuiven is met mooi weer. Ook in de slaapkamer durven we meer en verschuilen we niet achter een klein raampje, maar laten we het uitzicht door grote glazen puien naar binnen treden. Als voorbeeld hebben we een aantal impressies toegevoegd waarbij het element ‘natuur’ duidelijk naar voren komt. Uiteraard zijn er veel meer opties om natuur toe te voegen in een interieur.

The_big_5_op_interieurgebied_natuur


Persoonlijkheid

We sluiten deze woonmaand af met een foto van ons interieurteam voor het element ‘persoonlijkheid’. Klanten begrijpen, aanvoelen en dit omzetten in een passend interieurontwerp, dat is ons doel. Een opdrachtgever moet zich herkennen in het ontwerp en zich thuis voelen in het interieur. We helpen u graag op weg naar een passend interieur met uw persoonlijke touch!

'The big 5' : Persoonlijkheid


Maar dit is nog niet alles...

Evenement 'The big 5' op interieurgebied!

Er komt een vervolg! Dit voorjaar organiseren we in samenwerking met Het Spanjaard een evenement met als thema ‘The Big 5’. Wilt u hier graag bij zijn?
Houd dan onze website en social media kanalen in de gaten voor meer informatie en de exacte datum!


Meer nieuws