Winnaar prijsvraag gemeente Twenterand!

13-03-2019

Winnaar ontwerpwedstrijd voormalige MCC locatie Vroomshoop


De gemeente Twenterand heeft een wedstrijd uitgeschreven voor de invulling van het terrein waar voorheen het multiculturele centrum (MCC) stond in Vroomshoop. Op deze locatie op de hoek van het Linderflier en de Julianastraat is een appartementencomplex gepland.

Winnaar ontwerpwedstrijd voormalig MCC terrein Vroomshoop


Winnaar ontwerpwedstrijd voormalig MCC terrein Vroomshoop
Bekijk het ontwerp >>


Building Design Architectuur voldeed aan de gestelde eisen om mee te doen. Uit de acht aanmeldingen werden vijf architecten geselecteerd, die een uitgebreider schetsontwerp voor het appartementencomplex mochten maken en presenteren. Ons ontwerp kwam als winnaar uit de bus, waar we dan ook erg trots op zijn!

Mark Paters, kernwethouder van Vroomshoop, is blij met het schetsontwerp zoals dat er nu ligt:

“Dit plan is vernieuwend en past heel goed in de de bestaande omgeving. Ik ben benieuwd naar de verdere uitwerking van het plan. Het wordt volgens mij een fraai sluitstuk van de eerste fase van de centrumvisie van Vroomshoop.”

“Wij vinden het belangrijk dat er een breed draagvlak is voor de plannen. In dit geval waren zowel de inwoners als de professionals in de commissie het er unaniem over eens dat dit het winnende ontwerp was.”


Vervolg

De gemeente verkoopt de grond aan een marktpartij die het schetsontwerp verder laat uitwerken en het appartementencomplex vervolgens gaat realiseren. Deze partij gaat ook bekijken of de appartementen verkocht of verhuurd gaan worden.


Bronnen: