Integraal ontwerp

Van 2D naar 3D modelleren

Implementatie BIM binnen de samenwerking met Presolid Home

De overstap van traditioneel 2D tekenen naar 3D modelleren met een BIM (Bouwwerk Informatie Model) is een grote stap die invloed heeft op de werkwijze van de betrokken partijen. Een goede communicatie en afstemming is van essentieel belang.

Momenteel zijn wij met Presolid Home bezig om BIM te implementeren. Alle partijen, inclusief de onderaannemers, zullen werken in hetzelfde model. Door het 3d model krijgt de klant in het voortraject een beter beeld van het ontwerp en kunnen knelpunten op voorhand worden aangepakt. Doordat aan het 3D model ook calculaties worden gekoppeld, worden de gevolgen van aanpassingen, of mogelijke opties, direct inzichtelijk gemaakt. In het voortraject weet iedere samenwerkende partner wat de verwachting is.

Na het ontwerptraject geeft een BIM model in de uitvoering nog meer voordelen, omdat op de faalkosten drastisch verminderen en mede daardoor de arbeidskosten fors worden verlaagd. Wij geloven dat iedereen zijn eigen idee moet kunnen realiseren als het om bouwen gaat. Met deze BIM implementatie samen met Presolid Home verwachten nog meer kwaliteit uit een bouwproject te halen.

Lees meer: Wat is BIM?