Energie/Duurzaamheid

Subsidie energiebesparing eigen huis

Verbouwplannen? Denk duurzaam

Subsidie energiebesparing eigen huis

Vanaf 15 september is het voor particuliere woningeigenaren mogelijk om subsidie aan te vragen voor energiebesparingen in eigen huis.

Deze regelgeving is bedoeld om omvangrijke energiebesparende maatregelen te stimuleren in bestaande koopwoningen. Onder energiebesparende maatregelen vallen o.a. dak-, gevel-, spouwmuur-, vloer- of bodemisolatie, hoogrendementsglas (HR++, HR+++). Daarnaast zijn er nog aanvullende energiebesparende maatregelen zoals een geïsoleerde deur of voor de eerste keer een energiebesparend systeem aanleggen. Ook kan je subsidie aanvragen voor een zeer energiezuinig pakket. Het is ook mogelijk gesteld om subsidie aan te vragen voor (maatwerk)energieadvies, energieprestatiegarantie, mjop (meerjaren onderhoudsplan) bij VvE'ers, en procesbegeleiding. Neem contact met ons op als u wilt weten of uw bouwplannen of onderdelen daarvan binnen de subsidie energiebesparing in eigen huis valt. De subsisdieverstrekking geldt tot 1 maart 2017.

Bron: Staatscourant 2016 nr. 45219 - 1 september 2016

Op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is deze informatie overzichtelijk weergegeven aangevuld met de stand van zaken en financiële mogelijkheden om uw bouwplannen te realiseren, zoals bijvoorbeeld een energiebespaarlening.