Energie/Duurzaamheid

Wat is de EPC Waarde?

Wat is de EPC Waarde?

De EPC waarde staat voor Energie Prestatie Coëfficiënt. In 1990 is gemeten wat een woning gemiddeld presteerde qua energieverbruik. Deze prestatie is vastgesteld op 100% energieverbruik. De EPC waarde hiervan is dus 1. In 2015 zal een woningontwerp moeten voldoen aan een EPC waarde van 0,4. Dit betekent dat het woningontwerp nog maar een 40% energie mag verbruiken van het verbruik, dat in 1990 is vastgesteld.

Tabel verlaging EPC waarde

Hier vindt u een overzicht met de oude en nieuwe eisen omtrent de EPC waarde.

Tabel

Energiebewust ontwerpen met een lage EPC waarde

Een energiebewust ontwerp heeft een zeer lage EPC waarde en voldoet aan de huidige EPC eis. Maar wat betekent dit precies? Een woningontwerp met een lage EPC waarde is een woning met: een zo comfortabel en gezond mogelijk leefklimaat, en een zo laag mogelijk energieverbruik. Behaaglijk wonen hoeft dus niet duur te zijn. Integendeel! En bij ons bent u bij het juiste adres voor hoogstaande (moderne) architectuur, met de laagst mogelijke EPC waarde èn optimaal wooncomfort. Onze EPC specialisten hebben de up-to-date kennis in huis om samen met onze architecten uw ideale woning te ontwerpen.

Energienul woning

Een van onze ontwerpen, die wij met trost willen presenteren is onze Energienul woning.

Deze woning is erop gericht om met de laagst mogelijke EPC waarde het hoogst mogelijke comfort weten te behalen. Dit woningontwerp is gepresenteerd op Wonen 2020 en is daar zeer positief ontvangen. De opmerkelijk lage EPC waarde heeft er deels aan bijgedragen dat ons woningontwerp favoriet is op dit energiebewuste plan.

Bouwplannen?

Bent u van plan om energiebewust te gaan bouwen? Wilt u een exclusief woningontwerp, dat voldoet aan de huidige EPC waarde? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Neem contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken.

Interessante links