Bouwstijlen/Concepten

Groeiwoning: Betaalbaar vrijstaand wonen

De groeiwoning is een nieuw concept dat past bij deze tijd. Het is een betaalbare oplossing voor een beperkt budget, waar onder andere veel starters mee te maken hebben. Eind 2015 is de groeiwoning gelanceerd. Het innovatieve concept biedt de mogelijkheden om zowel vrijstaand als 'onder architectuur' te wonen vanaf € 169.000,- exclusief btw. De meegroeifasen zijn voor elke verwachte levensfase ontwikkeld, zodat de woning als het ware met u meegroeit, wanneer de portemonnee dit toelaat.

Krimp in kleine gemeentes

Veel kleine gemeentes, met name in de Achterhoek, krijgen steeds meer te maken met krimp. Veel jongeren trekken uit die gemeentes weg. Een van de redenen is dat koopwoningen niet betaalbaar zijn voor starters.

Groeiwoning

De Groeiwoning - een concept van Building Design Architectuur - is een vrijstaande meegroeiwoning die onder architectuur wordt gebouwd. Voor starters is dit een ideale uitkomst omdat de Groeiwoning al is te realiseren voor € 170.000. De Groeiwoning heeft een doordacht ontwerp, dat goed past op een smal bouwkavel. Voor de groeiwoning kan een complete bouwvergunning worden afgegevenmet de mogelijkheid om de woning in fasen te realiseren, wanneer dit financieel toelaatbaar is. Met deze manier van bouwen heb je doorgaans geen subsidie of starterslening meer nodig.Fasen groeiwoning


Naast de groeifases, die ook in willekeurige volgorde kunnen worden uitgevoerd, geven we met onze gevelvarianten aan dat 'de schil' voor iedereen naar wens is in te richten. Hieronder een impressie van een aantal gevelvarianten van de groeiwoning.


Energiezuinige groeiwoning

De groeiwoning heeft een EPC waarde van 0,39 en is daardoor erg energiezuinig. De EPC waarde van de groeiwoning is naast de slimme architectuur tot stand gekomen door energiezuinige installaties.

Wilt u uw wensen bespreken, betreft de architectuur, energiezuinigheid of bijvoorbeeld de indeling van de eventuele fases, neem dan contact met ons op of bekijk het project.